Home Editoriale Designeri romani Video: Designeri romani. Episodul 5 – Mirela Pellegrini / Azzara

Video: Designeri romani. Episodul 5 – Mirela Pellegrini / Azzara

6 min read

Continuam seria designeri romani si ne oprim in atelierul creatoarei de moda, Mirela Pellegrini, fondatoarea brandului Azzara. Designerul creaza tinute exclusiv pentru femei, iar daca sunteti curiosi sa descoperi mai multe detalii despre povestea ei, urmariti interviul si filmarea de mai jos.Mirela Pellegrini

 De unde pasiunea pentru moda?

De mic copil, am mostenit-o pe mama. Desi ea nu a reusit sa profeseze in acest domeniu, m-a incurajat sa fac prima tinuta vestimentara, care era o banala fusta rosie. Imi voi aduce aminte toata viata cum am montat fermoarul si a iesit totul stramb, dar a ramas la loc de cinste. De mic copil taiam toate hainele papusilor, eram intr-o permanenta cautare de rochite pentru ele, iar in timp am ajuns sa imi fac propriul meu atelier.

Cand anume incepe povestea brandului Azzara?

Cu mult timp in urma, m-am mutat din Oradea in Bucuresti. Aveam o firma de confectii, iar daca majoritatea merg din pasiune la studii ca mai apoi sa isi faca un brand, la mine practic toate au fost invers.  Am fost pasionata de mica, am invatat foarte mult tehnologia in timp ce lucram la case mari de moda, in sitemul lor, timp in care mergeam la simpozioane.

Asta cand se intampla?

Prin anul 2001, 2002. Soarta a facut ca in acea perioada sa o intanlesc, absolut intamplator, pe mama Zina. Dupa o discutie foarte prieteneasca, ambele gemene, cu aceeasi energie debordanta, vointa si foarte mult drag pentru bunul gust, mi-a insuflat aceasta dorinta de a lucra in acest domeniu. M-a invatat ce inseamna luxul si mi-a spus clar:  “Daca vrei sa te gandesti la viitor, trebuie sa te gandesti la produse unice, nu la cele de serie, cum eram obisnuita pana atunci.  Trebuie sa imbraci doamnele elegante, pentru a avea o rochie special create pentru ea”.

Si practic asta faci acum…

Exact! Indiferent de pareri sau in diferite momente ale evolutiei, am avut aceasta tendinta sa ma gandesc si la partea de serie, nu am reusit niciodata sa accept ideea ca o sa ies din aceasta nisa, a produselor de serie. Ceea ce fac acum, este complet o alta poveste fata de ce inseamna seria.

Daca ar fi sa punctezi cel mai important moment din cariera ta de pana acum, care ar fi acela?

Ar trebui sa spun de intanlirea cu Zina, ca asta a fost inceputul evolutiei brandului. Totusi vreau sa spun ca in 2008, cand ea s-a imbolnavit, pentru mine a fost un moment important. Pana in 2008 eram oarecum in umbra, indiferent ce faceam, sau de cat de mult munceam, totul era acaparat de Zina, intrucat ea era adevarata valoare si nu aveai cum sa vii sa te afirmi cu ceva. In acel moment, m-am simtit foarte pierduta, nu stiam ce sa fac. Cu toata vointa pe care am avut-o si cu perseverenta, am zis ca este momentul in care eu am datoria sa continui povestea. Si asa a fost, a fost o evolutie mai rapida decat pana atunci. Trebuia sa demonstrez valoarea mea.

Era un moment in care tu puteai sa renunti si cu toate astea ai muncit si ai vrut sa mergi mai departe…

A fost momentul ce mai important al evolutiei.

Care este secretul succesului tau?

Secretul succesului este povestea. Fiind foarte mult pe offline,totusi traim intr-o epoca online, si atunci, daca nu te ocupi de clienta si nu esti dedicata cu totul in a crea o rochie in care sa se simta foarte bine, care sa o reprezinte ca stil, nu ai cum sa reusesti. Tenacitate, vointa, sunt foarte multe ingrediente.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Bursuc
Load More In Designeri romani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Emanuele Magenta, arhitectul accesoriilor

Tânăr, dominat discret de farmecul specific italian şi cu un spirit vizionar, Emanuele Mag…