Reguli pentru îngrijirea tenului înainte de culcare

0

Oricât de obosite am fi, sau oricât de lungă a fost ziua, îngrijirea tenului trebuie să constituie o prioritate în fiecare seară. Demachierea pe fugă și aplicarea neglijentă a unei creme la întâmplare crează probleme serioase tenului. Cearcăne foarte vizibile, riduri, o piele lipsită de strălucire și chiar acnee, sunt probleme pe care o îngrijire meticuloasă seara le poate evita.

Pentru a evita aceste probleme, și pentru a avea un ten strălucitor, este necesar doar să urmărești pașii de mai jos.

Demachierea

Indiferent dacă te-ai machiat sau nu peste zi, seara este bine să demachiezi riguros tenul. Folosește întâi dischete de bumbac și un demachiant cremos. Apoi, folosește apă micelară pentru a îndepărta orice urmă a mai rămas în urma demachiantului. La final, curăță fața cu un gel de curățare, cu mișcări circulare, și clătește cu apă din belșug.

Exfolierea

Celulele moarte trebuie îndepărtate pentru a face loc celulelor noi. Tenul are nevoie de puțin ajutor așa că o exfoliere blândă seara îi va fi de mare ajutor. În plus, producția de colagen de la nivelul tenului va fi îmbunătățită. Folosește un gel de curățare exfoliant potrivit tenului tău și aplică-l cu vârful degetelor cu mișcări circulare. Clătește cu apă călduță și bucură-te de un ten proaspăt și luminos.

Hidratarea

După ce tenul a fost pregătit, trebuie hrănit în profunzime. Aplică o cremă de noapte hidratantă potrivită vârstei tale. În zona ochilor este bine să aplici o cremă special concepută pentru această zonă sensibilă și delicată.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ