Home Fashion Chokerul – un must-have in sezonul estival

Chokerul – un must-have in sezonul estival

2 min read

Vara lui 2017 iese din anonimat si pune capat minimalismului promovat in sezonul precedent. Invatam de la marii designeri cum sa ne punem in valoare trasaturile, purtand accesorii supradimensionate, iar chokerul este unul dintre ele.

Chokerul este un colier realizat din materiale precum catifeaua, matasea, satinul, metale sau chiar pietre pretioase, care trebuie sa se potriveasca perfect pe gatul fiecarei posesoare.

Este asociat cu moda de inalta clasa inca din secolul al XVIII-lea, fiind purtat de balerine si de femeile caselor instarite, dar poate capata anumite valente in diverse circumstante. In timpul Revolutiei Franceze, in 1798, femeile purtau o panglica rosie in jurul gatului pentru a-i omagia pe cei care si-au pierdut viata la ghilotina.

Regina Alexandra a Marii Britanii, in secolul al XIX-lea, obisnuia sa poarte un choker de catifea si pietre pretioase pentru a ascunde o cicatrice.

In acest sezon, chokerul este reinterpretat prin combinatii de aur alb si sticla (Dior), piele neagra, aur si diamante (Chanel) sau prin realizarea unor linii sinuoase, dar masive, din metale pretioase (Balenciaga).Sursa foto: net-a-porter.com

Chokerul este un accesoriu cautat si in randul vedetelor, cum ar fi Paris Hilton, Rihanna sau modelul american Kendall Jenner.

Load More Related Articles
  • Feminism marca Dior

    Sursa: senatus.net Dior pune inca o data reflectoarele pe feminitate si independenta in Co…
  • Ce palarii purtam vara asta?

    Sursa foto: marieclaire.co.za In timpul verii, purtatul palariilor nu este doar o moda, ci…
  • Revolutia corsetului

    Corsetul, in trecut folosit de femeile din case instarite pentru a le subtia talia, a ajun…
Load More By Bianca Alexandrescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Feminism marca Dior

Sursa: senatus.net Dior pune inca o data reflectoarele pe feminitate si independenta in Co…