Home Interview Chef Nicolai Tand: Sarea în bucate și preparate à la carte

Chef Nicolai Tand: Sarea în bucate și preparate à la carte

5 min read

Inca din cele mai vechi timpuri si pana astazi, mancarea a reprezentat unul dintre cele mai importante subiecte ale omenirii. Alimentele diversificate, mirodeniile vechi de secole, retetele pastrate cu grija si povestile croite in jurul mancarii, i-au determinat pe multi sa descopere tainele bucatariei, aventurandu-se intr-o lunga calatorie prin lumea gustului si a miresmelor imbietoare. Un astfel de aventurier este nimeni altul decat vedeta Antena Stars, Chef Nicolai Tand, care prin intermediul unui interviu, ne-a destainuit o mica parte din secretele sale culinare. Va prezentam in continuare, o poveste cu gust de primavara, spusa direct de unul dintre cei mai recunoscuti bucatari din tara.

Nicolai Tand

  Gatesti din pasiune sau cu pasiune?

Gatesc cu cea mai mare pasiune! Imi place in bucatarie, ma simt bine, am o satisfactie extraordinara cand asez mancarea pe masa. 

Care a fost primul preparat pe care l-ai gatit?

 Primul preparat, in adevaratul sens al cuvantului, l-am pregatit la aniversarea lui Cyril Lignac, unul dintre cei mai mari chefi din Franta. Eram intr-o emisiune tv unde erau invitati mai multi prieteni de-ai acestuia si trebuia sa facem fiecare cate un preparat. Atunci am gatit homar.

Traim ca sa mancam sau mancam ca sa traim?

Sunt de parere ca traim ca sa mancam. Sa ma explic: Viata mea, business-urile si proiectele mele sunt toate legate de mancare. In plus, un preparat bun chiar este o bucurie de fiecare data cand il gusti.

 Cum vezi tu o masa sanatoasa?

O masa completa,  in cadrul careia avem aperitiv, fel de baza si desert. Musai ca masa sa fie mare, astfel incat sa aiba loc multa lume, cand ai multi invitati la masa, mancarea are alt gust, mai bun. Probabil nu v-ati fi asteptat ca o masa sanatoasa sa aiba aceasta semnificatie pentru mine, insa sunt de parere ca sanatatea vine dintr-o stare de bine, stare generata de cei dragi.

 Preparate traditonale sau bucatarie avangardista?

 Si una si alta. Fiecare are locul si rostul ei. Bucataria traditionala ne aminteste de unde am plecat, iar cea avangardista este despre faptul ca trebuie sa fim intr-o permanenta dezvoltare. Mie imi place sa le combin si o sa vedeti asta si in retetele pe care le prepar pentru blogul meu, www.nicolaitand.ro.

Ce te inspira in bucatarie?

 Produsele. Cand vad o carne de miel, o carne buna,  ma gandesc cum as prepara-o. De exemplu, azi am facut un piure de gutui cu prepelita, ceva extraordinar. O nebunie!

Cum te-a schimbat experienta din restaurantele internationale?

 M-au facut constient de ce inseamna mancarea, nu m-au schimbat in vreun fel. Avand ocazia sa lucrez in restaurante construite pe alte cutume si preferinte alimentare, mi-am largit orizonturile.

Unde ne recomanzi sa mancam in Bucuresti?

Din toata inima va recomand „La Cantine de Nicolai”. Este vorba despre calitatea ingredientelor, despre atmosfera, despre delicioasele retete ale bucatariei frantuzesti. In plus, este singurul restaurant din Bucuresti in care poti lua masa fiind inconjurat de opere de arta contemporana. In restaurant se gasesc opere si lucrari de arta moderna ale Galeriei Laurent Strouk din Paris.

Interviu realizat de: Ruxandra Dragomir

 

 

Load More Related Articles
Load More By Cristina Bursuc
Load More In Interview

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Emanuele Magenta, arhitectul accesoriilor

Tânăr, dominat discret de farmecul specific italian şi cu un spirit vizionar, Emanuele Mag…